Sablon kezelés

Javasolt, hogy hozz létre saját sablonokat! Ehhez a plugin mappájában a templates/sample mappában találsz mintákat. Oldalad (child) témájában hozz létre egy gallery-from-files mappát, majd itt hozz létre saját sablonokat úgy, hogy minden sablon számára saját mappát hozol létre.

A shortcode-ban, vagy a galéria beillesztésénél ennek a mappának a nevére hivatkozhatsz, vagy ezt választhatod ki.

Használata pontosan úgy történik, mint a WordPress-ben a child téma kezelése. Használatkor a rendszer megnézi, hogy a használt téma alatt megtalálja-e a szükséges fájlt és ha igen, azt fogja használni. Ha nem találja, akkor a plugin azonos nevű sablon könyvtárában fogja keresni. (Ha nem találja egyik helyen sem, akkor nem jelenít meg semmit.)

A sablonok egyszerűen a behelyettesítés elvén működnek. Pl. a [TITLE] szöveget a mappa, vagy kép elnevezésére cseréli ki, míg pl. az [IMAGE] szöveget a kép teljes linkjére.  A dolog egyszerűbb, mint amilyennek tűnik! Ha bizonytalan vagy, pillants bele a sample mappába!

A plugin a sablon használatakor megnézi, hogy a sablon mappájában talál-e *.css és/vagy *.js fájlokat. Amennyiben igen, azokat a megfelelő módon betölti. Ezt követően, négy féle fájlt keres az alábbi sorrendben:

 • folder.html
  Egy mappa megjelenítésére szolgál. A megjelenítéshez a mappában található első képet fogja felhasználni.
  Amennyiben ebben a sablonban talál [POPUP_IMAGES] bejegyzést, akkor ugyanitt keres egy popup-images.html sablont is, amelyet a mappában található minden képre alkalmazni fog.
 • folders.html
  A mappa minden mappájának megjelenítésére szolgál. (Lapozható módon jelenik meg, ha kell.)
  Az előzővel megegyező módon kezeli a [POPUP_IMAGE] hivatkozást.
 • image.html
  Egy kép megjelenítésére szolgál.
 • images.html
  A mappa minden képének megjelenítésére szolgál.

Ha a sablon mappájában a fenti fájlokból több is megtalálható, akkor azok mindegyikét, ebben a sorrendben fogja használni.

Ha a bélyegképek, vagy a WebP képek a megjelenítéskor nem állnak rendelkezésre, akkor a rendszer automatikusan legyártja azokat. Automatikus méretezést, vagy vízjellel ellátást csak akkor végez, ha a beállításban az auto mód be van kapcsolva.