Beállítás

Adminisztrátori felületen van lehetőség a plugin alapértelmezett értékeinek megadására. Egyes paraméterek a meghíváskor felülírhatóak.

Beállítás Leírás
Kép mérete Beállítható a képek maximális mérete, amelyet a plugin adminisztrációs felületén keresztüli feltöltéskor, illetve az átméretezés funkciónál használ.
A képet úgy méretezi át, hogy az itt megadott <szélesség>x<magasság> értékbe beleférjen. Csak átméretezés történik, a képet nem vágja.
(Alapértelmezett értéke: 800×600)
Automata mód Automatikus átméretezés és vízjel.
Ha pl. FTP-n töltötted fel a képet, akkor nincs hozzá bélyegkép. Ez esetben nem csak a bélyegképet gyártja le, de átméretezi a képet és rárakja a vízjelet is.
(Alapértelmezett értéke: Igen)
Bélyegkép mérete Erre a <szélesség>x<magasság> méretre készíti el a bélyegképeket.
Úgy dolgozik, hogy a megadott arányoknak megfelelő, lehetséges legnagyobb részt veszi a kép közepéből, majd azt kicsinyíti le erre a méretre.
(Alapértelmezett értéke: 200×200)
Bélyegképek mappája Minden érintett mappában, ezen a néven hoz létre automatikusan mappát a bélyegképek számára. A bélyegképeket ide generálja és itt keresi.
(Alapértelmezett értéke: „_thumbs”)
Képek száma A plugin automatikusan tördeli oldalakra a galéria képeit. Az itt beállított számú kép kerül egy oldalra. Ha a megjelenítethető képek száma nagyobb, mint az itt beállított érték, akkor automatikusan jelenik meg a galéria alatt a lapozó sáv. Lapozáskor nem tölti újra az oldalt.
(Alapértelmezett értéke: 24)
Sorrend A galéria képei sorbarendezésének elve.
Lehetséges értékei: Beállított sorrend, Név szerint, Dátum szerint
(Alapértelmezett értéke: Beállított sorrend)
Fancybox betöltése Adminisztrátori oldalon mindenképpen betölti. A képek felugró ablakban történő megjelenítését teszi lehetővé.
Amennyiben a galéria megjelenítésénél a beépített stílusok valamelyikét alkalmazza, úgy a helyes működéshez ez szükséges.
(Alapértelmezett értéke: Igen)
Leírás Amennyiben a képekhez, vagy mappákhoz rendelkezésre áll leírás, azt megjelenítse-e:
(Alapértelmezett értéke: Igen)
Alapértelmezett sablon Kiválasztható, hogy a megjelenítéshez alapértelmezésben mely rendelkezésre álló sablont használja.
Az oldal (child) témában a gallery-from-files mappában is létrehozhat sablonokat, melyek itt, a legördülő listából kiválaszthatóak.
(Alapértelmezett értéke: default)
Vízjel kép A /wp-content/uploads/ mappában található képek közül lehet választani, vagy a „Nem használt” kiválasztásával a funkciót letiltani.
Ha ki van választva kép, akkor a plugin-on keresztüli feltöltéskor automatikusan, vagy a galériák kezelésénél adminisztrátori kezdeményezésre kerül rá a vízjel a képre, annak jobb alsó sarkába.
(Alapértelmezett értéke: Nem használt)
WebP támogatás WebP képek generálása. Ez a funkció duplikálja a képeket, mert webp formátumban is létrehozza őket.
(Alapértelmezett értéke: Igen)
Tömörítés A JPG és WebP képek tömörítésének mértéke 0-100 között. (0: legjobb minőség, 100: legkisebb méret.)
(Alapértelmezett értéke: 90)