Galéria példák

Ahogyan az az alábbi példákban is látszik, a beépített sablonok a képeket arányosan rendezik el az oldalon úgy, hogy a teljes rendelkezésre álló szélességet elfoglalják és abban a képek közötti távolságot egyformán osztják fel.

Ennek során, ha egy felirat több soros, akkor is megfelelő az elrendezés. Az utolsó sor esetében a képek közötti távolságot az előző sorban érvényesre állítja be.

Ahhoz, hogy az egyedi sablonok is így viselkedjenek, a galériát befogadó div elemnek meg kell kapnia a .gallery-from-files osztályt, illetve a képeket tartalmazó div-eknek a .gallery-from-files-item osztályt. (Kiindulási alapnak érdemes a beépített stílusokat átmásolni, majd módosítani.)

Képek (images.html)

A mappa képeinek megjelenítése. Ha szükséges, akkor a lapozó automatikusan jelenik meg a képek alatt. A képekre kattintva felugró ablakban lapozhatóak a képek.

[gallery-from-files folder="demo/galleries" template="images" page_limit="6"]

Mappák (folders.html)

A mappában található mappák megjelenítése. Ebben az esetben egy-egy mappa a benne található legelső képpel jelenik meg, de rákattintva a mappában található többi kép is megjelenik popup ablakban.

[gallery-from-files folder="demo/galleries" template="folders"]

Egy kép (image.html)

Ha a címzett egy mappa, akkor az első kép jelenik meg.

Egy mappa (folder.html)

[gallery-from-files folder="demo/galleries" template="one-image"] [gallery-from-files folder="demo/galleries" template="one-folder"]
A counter paraméter megmondja, hogy az aktuális sorrendben hányadik képet kell megjeleníteni.
Ha ez negatív, akkor a lista végéről csökkenő sorrendben számol.
[gallery-from-files folder="demo/galleries" template="one-image" counter="2"] [gallery-from-files folder="demo/galleries" template="one-folder" counter="2"]

Képek száma korlátozása

A megjelenő képek számát egy kapcsolóval korlátozhatjuk. Amennyiben még így is több oldalra kell tördelni a képeket, az természetesen megfelelően történik.

[gallery-from-files folder="demo/galleries" template="images" max="3"]

Képek megjelenítése egyedi méretben

Szükség lehet arra, hogy a bélyegképek eltérő méretben jelenjenek meg. Ilyen esetben ezt a meghíváskor kell felülírni. (Magát a bélyegkép méretét nem fogja megváltoztatni, csak a megjelenítést.) Arra is szükség lehet, hogy ilyen esetben – szintén egyedileg – a feliratok megjelenítése is le legyen tiltva.
[gallery-from-files folder="demo/galleries" template="images" th_size="120x120" title="0"]


Az egyedi méretnek nem kell megtartania az eredeti képarányokat, lehet attól eltérő méretű is. Ez esetben a képnek csak egy részlete jelenik meg, de maga a kép nem torzul.
[gallery-from-files folder="demo/galleries" template="images" th_size="120x70" title="0"]

Egyedi példa

A plugin csak a kereteket adja meg. A megjelenítést úgy szabod testre, ahogy úri kedved tartja.

[gallery-from-files folder="demo/galleries" template="default-child"]