Galéria beillesztése tartalomba

Természetesen a hagyományos módon, a shortcode beillesztésével is tartalmazhat galériát az aktuális bejegyzés, de rendelkezésre áll ehhez egy gomb is:

Beszúrás tartalomba

Rákattintva a megjelenő ablakban kiválaszthatjuk a galériát, illetve a legfontosabb beállításokat:

Galéria kiválasztása

A „Galéria beillesztése” gombra kattintva beilleszti a tartalomba a kívánt galéria megjelenítéséhez használt shortcode-ot. Azonban ezen túlmenően is szükség lehet a galéria tulajdonságainak módosítására.

Alapértelmezett, minimális meghívás: [gallery-from-files folder="<mappa>"]
Mindenképpen meg kell adni azt a mappát, amelynek a képeit meg kívánjuk jeleníteni. Minden más beállítást az alapértelmezett beállításokból vesz, amelyet szükség szerint felülírhatunk az alábbiak szerint:

order="<set|name|date>" Képek sorrendje. (Beállított sorrend | Név szerint | Dátum szerint)
template="<folde_name>" Sablon mappájának a neve.
Amennyiben a (child) téma alatt, a gallery-from-files mappában létrehozott sablont akarjuk használni, úgy a mappa neve elé a theme/ tagot tegyük!
Plugin beépített sablonjai: folders, images, one-folder, one-image
page_limit="x" Egy oldalon megjelenő képek száma, ahol x egy pozitív egész szám.
Ha nem akarjuk, hogy lapozható legyen a galéria, ezt a számot megadhatjuk egészen nagy értékben.
title="<0|1>" 0 esetén nem, 1 esetén pedig megjelennek a képfeliratok, ha azok egyébként rendelkezésre állnak.
auto="<0|1>" 0 esetén ki, 1 esetén pedig bekapcsolja az automatikus módot, azaz a képek átméretezését és vízjellel ellátását.
th_size="<999x999>" Bélyegkép megjelenítésének mérete: <szélesség>x<magasság>
max="x" Ahol x pozitív egész szám.
Ennyi kép kerül megjelenítésre. Ha ez a szám nagyobb, mint az egy oldalra kerülő képek száma, akkor a lapozó automatikusan megjelenik.
pagination="<0>" 0 esetén nem jelenik meg a lapozó sáv a képek alatt.
Alapértelmezésben megjelenik, ha szükséges, ezért ezzel az opcióval csak kikapcsolni lehet.
th_folder="<folde_name>" Extrém esetben lehet arra szükség, hogy a bélyegképeket ne a beállított mappából, hanem egy másikból olvassa be a plugin. Ebben az esetben ennek a mappának a galéria mappájában kell rendelkezésre állnia. (Ha nem létezik, akkor azt a galéria megjelenítésekor a plugin létre fogja hozni és a szükséges bélyegképeket le is generálja oda mégpedig a th_size által megadott méretben, ha az is beállításra került.)

A plugin minden olyan paramétert, ami nem sajátja, továbbít a sablonoknak, ahol azokat fel lehet használni. Pl.: url="http://internet.com" a sablonban az [URL] hivatkozással elérhető.