Hírek

Ez a plugin külső források RSS, vagy ATOM hírcsatornáit olvassa, majd az így elolvasott tartalmat beállításai alapján feldolgozza. A http://www.szegedhir.hu oldal erre a pluginra épül.

A működést tekintve két eltérő mód van megvalósítva:

Feldolgozás saját típusú tartalomként

Ebben az esetben saját típusú tartalomként, a forrás alapján meglévő kategóriákba emeli át a tartalmakat úgy, hogy azok eredeti hivatkozását és a tartalomban szereplő első képet külön adatként megjegyzi.

A megjelenéshez saját sablon fájlt biztosít (/templates/taxonomy-forras.php), amely az aktuális sablonba átemelhető és ott felülírható.

A bejegyzések nem keverednek az oldal saját bejegyzéseivel.

Átirányítás saját tartalomba

Ebben az esetben a forrásból származó tartalmat a plugin a portál saját bejegyzései közé emeli át a beállított kategóriába. Ha a forrásban szerepel kép, akkor azt integrálja a tartalom szövegrészébe. (Nem tölti át a saját médiatárba!)

Beállítható úgy, hogy a cikk végére beillessze annak eredeti forrását.

A cikk eredeti forrását és az esetlegesen benne lévő kép címét egyéni mezőként kapcsolja a tartalomhoz link és image azonosítóval.

Mindkét feldolgozási módhoz beállíthatóak szűrő-szavak. Ha ezek bármelyike szerepel a forrás címében, vagy tartalmában, akkor feldolgozásra kerül, ha nem, akkor figyelmen kívül hagyja.

A plugin cron feladatot definiál, 15 percenkénti futással, de támogatja a külső hívást a cron feladathoz.

A feldolgozás során a plugin gyökérkönyvtárában cron.log néven naplófájlt hoz létre, melyben tételesen felsorolja, hogy milyen forrásokból, milyen tartalmakat dolgozott fel és hogyan. Az új feldolgozás felülírja a korábbi naplófájlt.