Galériák importálása

Az importálás funkció, a plugin beállításánál, a „Galéria importálása” fülön érhető el.

A plugin az importálás során megvizsgálja, hogy az oldalak és a bejegyzések között talál-e a WordPress alapértelmezett galéria shortcode-ot. ([gallery]) Ezeket kigyűjti egy táblázatban, ahol egyesével, vagy minden galéria importálható:

Galériák importálása

Az importálás megkezdése előtt, állítsa be a cél mappát, ahová a rendszer a galériáknak megfelelő mappákat létre fogja hozni. Hiányában az importálás nem kezdhető meg. Az importálás két lépésben történik:

Importálás

Az importálás megkezdése a bejegyzés sorában lévő Importálás gombra kattintva kezdeményezhető, amikor az adott bejegyzés galériájának képei kerülnek importálásra. Ha minden galériát egy lépésben akar importálni, akkor a táblázat jobb felső sarkában a Minden galéria importálása gombra kattintva teheti meg.

Az importálás során az alábbi lépések történnek:

  • A plugin a beállított cél mappában létrehoz egy mappát a bejegyzés címének megfelelően úgy, hogy csak az angol ABC kisbetűit és számokat tartalmaz. (Ha a bejegyzésben több galéria van, akkor a mappa neve egy számláló toldalékot kap.)
  • A galéria képeit (eredeti méretükben) átmásolja a létrehozott mappába. (Szükség szerint átnevezi a fájlokat, hogy a fájl nevében csak az angol ABC kisbetűi és számok szerepeljenek.)
  • Beállítja a képek leírásait úgy, hogy azokat a média bejegyzésből olvassa ki.
  • Beállítja a képek sorrendjét.
  • Kicseréli a bejegyzésben található shortcode-ot úgy, hogy ennek a galériának a képeit jelenítse meg, de már ezt a plugint használva.

A folyamat során a képeket nem törli, a korábbi tartalom a WordPress verzió követő rendszerében, mint előző verzió visszaállítható. A sikeres importálást jelzi.

Képek átmozgatása a média kukába

Ezt a folyamatot nem kell elvégezni ahhoz, hogy a galéria megfelelő módon jelenjen meg. A képeket a WordPress médiatárában átmozgatja a kukába, ahol csoportosan törölhetőek, vagy visszaállíthatóak.

A képek átmozgatását a plugin csak akkor kínálja fel, ha az oldalon engedélyezve van a Média kuka használata. A kuka használata – akár ideiglenesen – bekapcsolható a wp-config.php szerkesztésével és abban a define('MEDIA_TRASH', true); bejegyzés elhelyezésével.

Csak azokat a képeket tudja áthelyezni, amelyek ebben a munkafolyamatban lettek importálva. Ha az oldal újratölti, akkor a képek átmozgatása már nem lesz lehetséges!

A képek átmozgatását – az importálást követően – a Képek átmozgatása a média kukába gomb megnyomásával egyenként, vagy – ha minden galériát importált – a jobb felső sarokban a Képek áthelyezése a kukába gombra kattintva kezdeményezheti.

Ha szükséges, akkor a média kukából a képeket egyedileg, vagy csoportosan is visszaállíthatja.