Űrlapból PDF

Ez a plugin arra készült, hogy gyorsan és egyszerűen lehessen létrehozni a WordPress rendszerben űrlapokat, amelyekből kitöltést követően PDF dokumentumot lehet generálni. A PDF generáláshoz a plugin az mPDF csomagot használja. Az Excel tábla generáláshoz a plugin a PhpSpreadsheet csomagot használja.

A plugin – beállításától függően – az oldal adminisztrátorait és más címzetteket emailben értesíti az űrlap kitöltéséről, mely értesítésben a kitöltött mezők is szerepelhetnek. (Az értesítés küldése beállítható az űrlapban kitöltött email címre is.) Ugyancsak a beállítástól függ, hogy az elkészített PDF dokumentumot a plugin legenerálja és megnyitja-e a kitöltő böngészőjében. (Popup ablakba tölti be.)

Használat 4 egyszerű lépésben

 1. Űrlap definiálása
  Az űrlapot magát egy egyszerű HTML fájl tartalmazza a beállításokban megadott mappában, ahol az <űrlap_neve>.html fájl maga a megjelenítendő űrlap. (Minden HTML formázást és javascript kódot tartalmazhat.) A beviteli mezőket az adat típusok oldalon láthatóak szerint lehet definiálni és az adat paraméterek oldalon leírtaknak megfelelően lehet formázni.
  Ide kattintva letölthet egy mintát, mely minden adat típust tartalmaz.
 2. Értesítő email tartalmának definiálása
  A plugin az oldal adminisztrátorai mindegyikének értesítést küld a kitöltött űrlapról, ha a plugin így van beállítva. (Ez az alapértelmezés.) Ennek az emailnek a tartalma az űrlaphoz egyedileg állítható be és tartalmazhatja az űrlapon megadott adatokat. Ezt a definíciós fájlt az űrlap leíró fájl mellett <űrlap_neve>.email.html néven kell létrehozni.
  Ide kattintva letölthet egy mintát, mely minden adat típust tartalmaz.
 3. PDF dokumentum definiálása
  A plugin az űrlapon megadott adatokat, HTML sablon felhasználásával PDF dokumentummá konvertálja és megjeleníti a kitöltő számára böngésző ablakban. (Opcionális, ez az alapértelmezés.) A PDF dokumentum ebből következően teljesen eltérő tartalmú lehet. Ezt a HTML formátumú PDF definíciós fájlt az űrlap leíró fájl mellett <űrlap_neve>.pdf.html néven kell létrehozni.
  Ide kattintva letölthet egy mintát, mely minden adat típust tartalmaz.
 4. Illessze be a tartalomba
  Az űrlap hivatkozását illessze be a tartalomba a megfelelő helyre az alábbi kód segítségével:
  [form-to-pdf form="<űrlap_neve>"]

Az űrlapok generálásánál három beépített típus közül választhatja ki a megjelenítést: HTML5, Bootstrap 3, Bootstrap 4. Ezen túlmenően is létrehozhat saját megjelenési stílusokat, melyeket az oldal témájának mappájában létrehozott form-to-pdf/templates mappában, ott külön mappákban keres a plugin. (Több sablont is létrehozhat párhuzamosan.)

A sablonok közül a globális beállításokban, vagy az űrlap tartalomba illesztésekor tud választani. Utóbbi esetben az űrlapot így illessze a tartalomba: [form-to-pdf form="<űrlap_neve>" template="<stílus_mappa_neve>"]

A robot szűrő része a pluginnak és automatikusan kerül az űrlap végére.