Foglalás folyamata

Időpont foglalása

Foglalás napi foglalás esetén
Foglalás időpontfoglalás esetén

Elsőlépésben a felhasználó a foglalási hely oldalán kiválasztja a foglalási napo(ka)t, vagy időpontot. Amíg időpont választásra nem kerül sor, addig az űrlap nem küldhető el.

Ezt követően kitülti az űrlapot. Az űrlap kötelező mezőit a sablonfájl definiálja, amely a WordPress-ben megszokott módon felülírható. (Az akár mintaként felhasználható alapértelmezett sablon a plugins/book-an-appointment/templates/appoiintment-block.html fájl.) Az űrlapban definiált „input”-ok rögzítésre kerülnek és a sablonokban használhatóak.

Megerősítés emailben

A rendszer, az űrlapon megadott címre megerősítő emailt küld. A levél alján található linkre kattintva lehet a foglalást megerősíteni. (Ugyanitt a lemondáshoz is található egy másik link.)

Ha a foglalás nem kerül megerősítésre a plugin beállításánál megadott órán belül, akkor a foglalás automatikusan törlődik.

Foglalás megerősítő email

Adminisztrátor értesítése

Adminisztrátort értestő email

A felhasználói megerősítést követően a rendszer email értesítést küld az adminisztrátor számára (a foglalási helynél beállított címre) a foglalás adataival.

Ettől a pillanattól fogva látható a foglalás az adminisztrátor számára.

Foglalások felhasználói oldalon Adminisztrátor(ok) számára

Amennyiben az adminisztrátor be van jelentkezve az oldalra, a foglalási hely oldalán számára nem az időpontválasztás űrlapja, hanem a hely foglaltságának áttekintése jelenik meg.

Attól függően, hogy a foglalási helyen egész nap, vagy időpont foglalásra van lehetőség, más módon jelenik meg az oldal.

Ezen az oldalon csak áttekinteni tudja a hely foglalásait.

Foglalások napi foglalás esetén
Foglalások időpontfoglalás esetén

Nem megerősített foglalások

Visszaigazolatlan foglalások

Adminisztrátori oldalon, a „Foglalások / Függőben lévő foglalások” menüpontban áttekinthetőek azok a jövőbeni foglalások, amelyek az adminisztrátor által nem kerültek megerősítésre. (Lehetőség van a foglalási hely szűrésére is.) Itt ezek csoportosan megerősíthetőek, vagy törölhetőek.

Fontos megjegyezni, hogy a foglalások adminisztrátori megerősítése nem kötelező funkció! A látogatók csak egyébként szabad időpontokat foglalhatnak, ezért ütközéstől nem kell tartani. A megerősített foglalások az adminisztrátor számára más színnel jelennek meg.

Foglalások adminisztrátori oldalon

Adminisztrátori oldalon, a „Foglalások / Foglalások” menüpontban tekinthetőek át egy hely foglalásai. Itt első lépésben a helyet kell kiválasztani. Attól függően, hogy a foglalási helyen egész nap, vagy időpont foglalásra van lehetőség, más módon jelenik meg az oldal.

Lehetőség van az időpont kiválasztására (alapértelmezésben az aktuális időpontnak megfelelően jelenik meg), valamint a foglalás megerősítésére és törlésére.

Törléskor itt egy szövegdoboz jelenik meg, ahol a törlés okát lehet megadni, amely bekerül az törlésről értesítő email üzenetbe is.

Foglalások napi foglalás esetén
Foglalások időpontfoglalás esetén

Foglalás visszaigazolása

Foglalás visszaigazolása értesítő email

Foglalás visszaigazolására a „Nem megerősített foglalások” oldalon az Elfogad gombra kattintva, vagy a „Foglalások” oldalon, a foglalás bejegyzése blokk jobb alsó sarkában megjelenő ikonra kattintva van lehetőség.

A foglalás megerősítéséről a rendszer email-ben értesíti a felhasználót.

Foglalás törlése

Foglalás törlésére a „Nem megerősített foglalások” oldalon a Töröl gombra kattintva, vagy a „Foglalások” oldalon, a foglalás bejegyzése blokk jobb alsó sarkában megjelenő ikonra kattintva van lehetőség.

Utóbbi esetben egy felugró ablakban a törlés okát is meg lehet adni, ami a felhasználót értesítő email-be is belekerül.

A foglalás törléséről a rendszer email-ben értesíti a felhasználót.

Foglalás törlése értesítő email - indoklás nélkül
Foglalás törlése értesítő email - indoklással