Foglalási hely beállítása

A plugin a foglalási helyeket egyedi bejegyzés típusként (Custom Post Type) rögzíti. A szerkesztésük ennek megfelelően, a megszokott felületen keresztül történik.

Foglalási hely szöveges beállítása
A szövegben a <!-- more --> jelző a szöveg elválasztását teszi lehetővé. A felette lévő rész bekerül(het) az email értesítésekbe is. Hiányában a szöveg első, legfeljebb 30 karaktere kerül felhasználásra.

Attól függően, hogy a helyen egész napot, vagy a napon belül időpontot lehet foglalni, változik a beállítható paraméterek köre.

Napi esetén

Beállítások napi foglalás esetén

Foglalható napok
A hét napjain a foglalásokat engedélyezi. Ezekre a napokra lehet foglalni.

Foglalás lehetséges ünnepnapokon
Az ünnepnapokon lehetséges foglalásokat engedélyezi. A plugin beállításainál megadott napokat tekinti ünnepnapnak. (Ha a foglalás típusa „időpont”, akkor a jobb oldalon megjelenik egy doboz, ahol a hétvégén, vagy ünnepnapokon érvényes kezdési és befejezési időpontokat lehet megadni.)

Foglalás típusa
Itt állítható be, hogy napi, vagy időpont foglalás lehetséges. Beállítástól függően dinamikusan változik a megadható adatok köre.

Tiltott napok
Azon napok vesszővel elválasztott felsorolása, amelyekre semmiképpen nem lehet foglalni. (Függetlenül attól, hogy a nap típusa beállításai alapján lehetne-e.) A napot év-hó-nap formátumban kell megadni, pl.: 2020-11-27.

Foglalható napok
Az engedélyezett napok típusától függetlenül, az itt felsorolt napokra lehetséges a foglalás. A napot év-hó-nap formátumban kell megadni, pl.: 2020-11-27.

Késleltetés (órák)
A pillanatnyi naphoz képest, legkorábban az itt beállított órával későbbi napokra, vagy időpontra lehetséges a foglalás. (Ha értéke nulla, akkor az aktuális napra is lehetséges, ha van szabad időpont.)

Legkésőbbi foglalás
A legkésőbbi foglalás a pillanatnyi naphoz képest ennyi nappal későbbi lehet. (Ha értéke nulla, vagy üres, akkor nincs korlátozás.)

Értesítés
E-mail címek vesszővel elválasztott listája, ahová a rendszer az adminisztrátornak szánt értesítéseket küldi. (Független a portál regisztrált adminisztrátorainak email címétől. Csak az itt felsoroltak kapnak értesítést.)

Menedzserek csoportjai
Ha a bejelentkezett felhasználó ebbe a csoportba tartozik, akkor a foglalási hely oldalán a foglalások áttekintő oldala jelenik meg számára, aholy a foglalásokat törölheti, vagy visszaigazolhatja.

Menedzser
Mint a menedzserek csoportja, de egy kiválasztott felhasználó esetében.

Időpont esetén

Mint a napoknál, továbbá:

Beállítások időpont foglalás esetén

Időegység (perc)
A „Kezdés”-től számítva, a „Befejezés”-ig ennyi percenként hoz létre foglalható időpontot. Ha a befejezés időpontja még megengedett, akkor úgy is felveszi a lehetséges időpontot, ha az egyébként túlmutat a befejezés időpontján.

Fenntartott időpontok
Azoknak az időpontoknak az ÓÓ:PP, pl.: 12:00 formátumban megadott, vesszővel elválasztott felsorolása, amelyek re semmiképpen nem lehet időpontot foglalni.
(Ha olyan időpontot állítasz be, amely egyébként nem is lenne foglalható, akkor azt figyelmen kívül hagyja.)

Jobb oldali blokkban: Páros és páratlan héten
A kezdési és befejezési időpontokat eltérően kezeli a páros és a páratlan heteken. Ha ezek egyébként a valóságban megegyeznek, akkor mindkét blokkban egyformán kell megadni. Az időpontokat ÓÓ:PP, pl.: 12:00 formátumban kell beállítani.