Widget extra funkciók

A téma a fejlesztők számára egyedi szolgáltatásokkal is rendelkezik.

TESZT class

Fejlesztők munkáját segítő apróság, hogy amennyiben beállításra kerül az egyes widgeteknél a .teszt osztály, akkor a rendszer a dobozba, a tartalom aljára automatikusan beszúrja a doboz ID azonosítóját, illetve a dobozra jellemző stílus osztályokat.

Szemléltető minta a jobb oldali sávban látható.

Egyéni szélesség

Az oszlopos elrendezésű widgeteknél általánosságban igaz, hogy a widgetek a rendelkezésre álló szélességen egyenlően osztoznak. Azonban lehetőség van arra is, hogy egy-egy widget egyéni szélessége beállításra kerüljön. Ehhez nincs másra szükség, mint a widget stílus osztálynál a kívánt, Bootstrap által szabványosított osztály beállítására.

Pl.: .col-xl-6 osztály beállítása esetén az érintett widget XL méretű megjelenítéskor a teljes rendelkezésre álló szélesség felét fogja elfoglalni, míg a többi widget egyenlően osztozik a maradék szélességen. A sablon „észreveszi” az ilyen beállítást és a megfelelő módon módosítja is a megjelenést. (A minta élőben a BOTTOM pozícióban látható az oldal alján.)

Arra is lehetőség van, hogy a fenti elvet többszörösen alkalmazzuk. Azaz beállíthatunk több hasonló fix szélességet is. Tételezzük fel, hogy 5 widget van a TOP pozícióban. Ebből kettőnek beállítjuk a fenti .col-lg-6 egyéni szélességet. Azt fogjuk tapasztalni, hogy a két megjelenő widget a teljes szélesség felében jelenik meg, míg a maradék három – aminek nem állítottunk be semmit – egy teljes szélességen egyenlő mértékben osztozik.

Fontos megérteni, hogy miközben látszólag egy sor teljes szélességét osztjuk el a widgetek között, valójában van lehetőségünk több soros oszlopmegjelenítésre is.

FIX-TOP class

Manapság pl. pályázatokkal kapcsolatos megjelenésnél előírás, hogy egy-egy elemnek fixem meg kell maradnia a képernyőn. Ezt támogatja a sablon olyan módon, hogy a widget-nek a .fix-top osztályt adva, az a pozíciójában görgethető, de az oldal tetején megáll.

Ezt szemlélteti a jobb oldalon látható doboz.