My FAQ – Gyakori kérdések

Ez egy nagyon, de tényleg nagyon egyszerű „Gyakori kérdések” WordPress plugin.

Ideális megoldás, ha az oldalon gyakori kérdések (GyIK) megjelenítésére van szükség, de ezt egyszerűen akarod megoldani. Ez a plugin a megvalósításhoz CPT-t (Custom Post Type) használ, ahol a bejegyzés címe maga a kérdés, míg a tartalom a válasz. Éppen ezért a kérdéscsoportok éskérdések karbantartása a tartalom szerkesztésénél megszokott módon történik.

A kérdéseket kategóriákba szervezheted, majd shortcode segítségével akár egy kiválasztott kategóriát (és opcionálisan alkategóriáit), akár az összes kérdést megjelenítheted. Mivel a plugin a megvalósításhoz CPT-t használ, a bejegyzéseket hagyományos tartalomként is megjelenítheted.

Az egyes kérdések és a hozzájuk tartozó válasz egyedi linken keresztül is elérhető – így akár egy kérdés és a rá adott válasz is megosztható.

A plugin támogatja a belső számlálók használatát, amelyet bekapcsolva nyomon követheted, hogy egy kérdésre adott választ hányan néztek meg, hányan másolták ki a linkjét és hányan voltak, akik közvetlenül kérdésre mutató linken keresztül érkeztek oldaladra.

Főbb jellemzők

 • Egyszerűség
  Ezt a plugint tényleg nagyon egyszerű használni.
 • Csoportosítható kérdések
  A kérdések kategóriákba szervezhetőek és shortcode-on keresztül a kategóriák kérdései megjeleníthetőek.
 • Link a kérdéshez
  Az egyes kérdésekhez is tartozik link (opcionális), amelyet könnyen másolhatsz a vágólapra és oszthatsz meg.
 • Minden témával kompatibilis
  A megjelenítéshez nem használ egyedi stílust. Ugyanúgy jelenik meg, mint bármely saját bejegyzésed. (A kategóriákhoz H4, míg a kérdésekhez a H5 HTML elemet használja.)
 • Minimális animáció
  A válaszok megjelenítéséhez csak nagyon minimális animációt használ, de ahhoz is elég a jQuery megléte. (Ez alapértelmezésben a WordPress-ben rendelkezésre áll.) Semmi másra nincs szükség.
 • Google FAQ támogatás
  A megjelenítés beépített sablonja támogatja a Google FAQ funkcióit.
 • Testreszabható megjelenítés
  Ha akarod, akkor a megjelenést teljesen egyedivé teheted, de ez esetben szükség lesz HTML és CSS ismeretekre. (A testreszabás a WordPress-ben, a (child) téma kezelésénél megszokott módon lehetséges.)