Beállítás

A plugin működését adminisztrátori felületen, a „Bővítmények” „Telepített bővítmények” menüpontban, a „Gyakori kérdések” sorban a „Beállítások” linkre kattintva, vagy a „Beállítások” menü „GyIK beállítások” menüpontjára kattintva érheted el.

A megjelenő oldal felsőrészépen egy választómező látható, amely segítségével a kiválasztott kategóriát megjelenítő shortcode másolható a vágólapra a gombra kattintva.

Ez alatt találhatóak a beállítások az alábbiak szerint:

Beállítás Leírás
Kategóriák megjelenítése Azt tudod kapcsolni, hogy a megjelenítendő kategóriának alkategóriái megjelenjenek-e. Ha ezeknek vannak további alkategóriái, akkor bekapcsolt állapotban azok is megjelennek.
Üres kategóriák elrejtése Bekapcsolt állapotban, ha egy kategóriában nincs megjeleníthető kérdés, akkor a kategória sem jelenik meg.
Megjelenítés helye Azt tudod beállítani, hogy a kategóriák (ha megjelenhetnek) a kérdések előtt, vagy után jelenjenek meg.
Ikon csoport Az az osztály, amelyet minden ikonnál használni akarsz. (Pl.: „dashicons”, vagy „fa”.) Ha nincs ilyenre szükséged, egyszerűen hagyd üresen!
Ikon osztályok A válasz „kinyitásához” tartozik egy animáció, mely a kérdés (és a kategória) előtti ikont felcseréli. Itt azt tudod beállítani, hogy melyik az a két osztály, amelyet fel kell cserélni.
Kategória ikonja Az itt beállított ikon jelenik meg a kategóriák neve előtt. Ha nincs ilyenre szükséged, egyszerűen hagyd üresen!
Kérdés ikonja Az itt beállított ikon jelenik meg a kérdések előtt. Ha nincs ilyenre szükséged, egyszerűen hagyd üresen!
Kizárás keresésből Bekapcsolt állapotban a gyakori kérdések bejegyzései nem jelennek meg a keresésben.
Számláló használata Bekapcsolt állapotban a plugin rögzíti, hogy egy választ hányan néztek meg, hányan másolták a kérdésre mutató linket, illetve hányan érkeztek ilyen direkt linken keresztül.
Link megjelenítése Azt kapcsolhatod be, hogy a válaszra mutató direkt linket a vágolapra másoló ikon megjelenjen-e.
(Csak akkor van hatása, ha a gyakori kérdéseket shortcode-on keresztül jeleníted meg. Ha normál tartalomként, akkor nem.)
Feldolgozás módja A válaszokban – mivel CPT bejegyzések – elhelyezhetsz más shortcode-okat, amelyeket a megjelenítés során a plugin feldolgoz. Azonban nem minden plugin támogatja a megjelenítés minden szabványos módját. Ha egy általad használt plugin a gyakori kérdések blokkon belül nem jól jelenik meg, akkor ezt a beállítást próbáld meg a másik állásba kapcsolni.
(Igen, bután hangzik, de ki tudja milyen plugint használsz és az épp hogyan működik?)
Használat menüben Kapcsold be ezt az opciót, ha egy kérdéshez, vagy egy kérdés kategóriához menüpontot szeretnél rendelni. (Kikapcsolt állapotban a menünél ez a lehetőség nem jelenik meg.)
Kategória sablon használata Egy kérdés kategóriát – ha nem shortcode-on keresztül történik – a WordPress, a téma taxonomy.php-n keresztül jeleníti meg. Ez nem mindenütt áll rendelkezésre. Ha azt szeretnéd, hogy egyszerű kategóriaként jelenítse meg a WordPress a kérdések csoportosítását, akkor kapcsold be ezt a kapcsolót!