Kezelés a háttérben

Az alapvető koncepció az, hogy a letölthető dokumentumokat egyszerűen, FTP-n keresztül lehessen karbantartani úgy, hogy az adminisztrátori felületre be se kelljen jelentkezni. Ettől függetlenül a plugin rendelkezik felülettel, ahol a letölthető dokumentumok a WordPress adminisztrátori oldalán is kezelhetőek.

A felület eléréséhez a bal oldali menüben válassza a „Média / Letölthető fájlok”, vagy „Beállítások / Letöltések beállítása” menüpontot. Az alábbi ablak fog megjelenni:

Letölthető dokumentumok kezelése

Az ablakban a mappákra duplán kattintva lehet belépni. A dokumentumra kattintva az letölthető.

Shortcode

Az ablak bal felső részében látható az aktuális mappa beillesztéséhez szükséges, generált shortcode. A mellette lévő választómezővel a sablont lehet kiválasztani. (Ha módosul, akkor a shortcode is módosulni fog.) A mellette lévő gombra kattintva a plugin a shortcode-ot a vágólapra másolja.

Sorrend

Az a sorrend, ahogyan az elemek láthatóak, az a „Beállított sorrend”. Ezt módosítani egyszerűen az elem megfogásával és a megfelelő helyre húzásával lehet.

Átnevezés

Az elemeket átnevezni a jobb alsó sarokban lévő ikonra kattintva, vagy csoportosan, a bal alsó sarokban lévő checkbox-on keresztül kijelölve és a Átnevez gombra kattintva, majd a felugró ablakban az új nevet megadva lehet.

Amennyiben a beállítások között a „Fájl átnevezése” opció be van kapcsolva, úgy a fájl nevét, az új cimkének megfelelően átnevezi. (A cimkét úgy alakítja át, hogy a fájl neve csak az angol ABC kisbetűit és számokat tartalmazzon.) Csoportos átnevezés esetén a fájl nevek egy számlálót is kapnak. Ha átnevezed a fájlt, azt a descript.ion fájlban a plugin karbantartja. (Ha kell létrehozza a fájlt.)

Feltöltés

Az oldal alján lévő blokkban van lehetőség fájlok csoportos feltöltésére. A lehetséges fájlok darabszámát és a feltöltött fájlok egyedi, vagy együttes méretét a szerveren érvényes beállítások határozzák meg.