Beillesztés tartalomba

Mappa, vagy fájl?

Letöltésre nem csak mappát, hanem egy fájlt is ki lehet jelölni. Hogy mappa, vagy fájl, azt egyszerűen az dönti el, hogy a shortcode-ban a target paraméter áltat mutatott cél egy fájl, vagy egy mappa a szerveren.

Beillesztés shortcode-on keresztül

Használd a [download-from-files target="<útvonal>"] shortcode-ot a beillesztéshez! Ha így használod, akkor az alapértelmezett beállításoknak megfelelően fogja a letölthető tartalmakat beilleszteni az oldalba. (Az <útvonal> a WordPress fő könyvtárához képest megadott útvonal.)

Minden paramétert felülírhatsz a shortcode-ban a Beállítások oldalon leírtak szerint.

A shortcode beillesztését segíti az adminisztrátori oldalon a „Média / Letölthető fájlok” menüpontban elérhető letöltés-kezelő oldal is, amelynek fejlécében a program megmutatja az épp aktuális mappa beszúrásához szükséges shortcode-ot. A gombot megnyomva a plugin a kódot a vágólapra másolja.

Shortcode az admin felületen

Beillesztés „Classic Editor”-ban

A hagyományos Classic Editor-t használóknak, a plugin egy gombot is kínál a szerkesztői felületen a letölthető tartalom kijelölésére. A gomb megnyomását követően egy felugró ablakban lehet kijelölni a letölthető dokumentumokat tartalmazó mappát, vagy magát a dokumentumot.

Letöltés gomb

További paraméterek

A shortcode-ban tetszés szerint adhatsz át egyéni paramétereket, amelyet a sablon meg fog kapni feldolgozásra. (Hogy ezt hogyan használhatod, azt a Sablon kezelés részben olvashatod.)
Pl.: class="my-class" amelynek értékét – jelen esetben: my-class – a sablonban majd a <!-- class --> azonosítóval érheted el. Ez időközben beépült a sablonba.


Az 1.20 verziótól kezdődően lehetőség van a [download-from-tree] shortcode használatára is, amely paraméterezésében megegyező (azzal a megkötéssel, hogy célnak csak mappa adható meg), de itt sablon használatára nincs lehetőség. Ez a mód egy javascript alapú fa struktúrában jeleníti meg a letölthető fájlokat.