Galéria fájlrendszerből

Galéria fájlrendszerből

English versionEz a galéria plugin némileg eltér a megszokottaktól. A képek tárolásához, jellemzőihez nem használ adatbázist, hanem a fájlrendszer tartalmát olvassa be. Meglévő galériádat akár FTP-n keresztül karban tarthatod. A galériák, képek megjelenítése nincs “beégetve” – sablonokon keresztül …

Beállítás

Adminisztrátori felületen van lehetőség a plugin alapértelmezett értékeinek megadására. Egyes paraméterek a meghíváskor felülírhatóak.

Beállítás
Leírás

Kép mérete
Beállítható a képek maximális mérete, amelyet a plugin adminisztrációs felületén keresztüli feltöltéskor, illetve az …

Galériák kezelése

A galériákat (mappákat) és képeiket a szerver fájlrendszerén keresztül is kezelhetjük. Nincs más dolgunk, mint pl. FTP-vel feltölteni képeket a megfelelő mappába és a képek automatikusan meg fognak jelenni. Ez esetben azonban a plugin egyetlen szolgáltatása fog működni: automatikusan le fogja …

Sablon kezelés

Javasolt, hogy hozz létre saját sablonokat! Ehhez a plugin mappájában a templates/sample mappában találsz mintákat. Oldalad (child) témájában hozz létre egy gallery-from-files mappát, majd itt hozz létre saját sablonokat úgy, hogy minden sablon számára saját mappát hozol létre.
A shortcode-ban, …

Galéria példák

Ahogyan az az alábbi példákban is látszik, a beépített sablonok a képeket arányosan rendezik el az oldalon úgy, hogy a teljes rendelkezésre álló szélességet elfoglalják és abban a képek közötti távolságot egyformán osztják fel.
Ennek során, ha egy felirat több soros, akkor is megfelelő az …