Statisztika

Látogatottsági jelentés

A plugin – beállítástól függően – minden nap, az első látogatáskor az adminisztrátoroknak, és/vagy beállított címzetteknek email-ben küld egy “látogatottsági jelentés”-t. Az adatok gyűjtését és az email kiküldését a háttérben végzi, ezzel nem tarjta fel a látogatót.

A jelentésben, a forgalmi adatok és a leglátogatottabb oldalak mellett megtalálható a napló fájl pillanatnyi mérete, a szerveren lévő szabad tárhely mérete, a WordPress verziószáma, az aktuálisan használt téma és – ha van – gyermek téma neve és verziószáma, valamit – ha van ilyen – a frissítésre váró bővítmények felsorolása is.

Látogató számláló widget

Ez plugin – bár ha kell, megjelenít widgetet – elsősorban adminisztrátori oldalon alkalmas a látogatói forgalom nyomon követésére. A plugin a nagyobb keresők robotjait szűri a forgalmi adatokból.

A látogatói aktivitás során a plugin létrehoz egy session azonosítót, amelyet adatbázisban és cookie-ban tárol. Ennek segítségével szűri, hogy az oldal lekérése ugyanahhoz a látogatóhoz tartozik. (Természetesen más azonosítót, vagy bármilyen személyes adatot nem tárol le. Célja kizárólag az ismételt oldal-lekérés detektálása.)

Új látogatónak a legutolsó oldallekérés időpontját követően, az adminisztrátori felületen beállított óra lejártával, az újabb oldal letöltése esetén számít a látogató.

A jobb oldalon a látogató számláló widget megjelenése látható. Azzal a szándékkal lett kialakítva, hogy a megjelenést CSS segítségével teheti egyedivé az adminisztrátor.

Widget HTML kódja

<div class="visitor-counter-widget">
     <div class="visitor-counter-widget-number">1 482</div>
</div>