Galéria

Az alapvető koncepció az volt, hogy készüljön egy olyan galéria modul, amellyel azután a későbbiekben akár a saját szerverről, akár távoli gépről egyszerűen lehessen képeket megjeleníteni az egyes oldalakon. A legfontosabb szempont itt a távoli elérés megvalósítása volt.

Ez a plugin azt tudja – miként az az itteni példákon keresztül is látszik – hogy bármely tartalomba egy egyszerű kód beírásával egy, vagy több könyvtárból származó képeket jelenít meg úgy, hogy – ha szükséges – a háttérben legyártja a megjelenítés kis méretű bélyegképét is, illetve a képek tényleges betöltését a háttérben végzi. Mindezt mobil barát módon, bármiféle külön extra használata nélkül.

Fontos elem továbbá, hogy a képekhez, könyvtárakhoz kapcsolódva kezeli a descript.ion fájlok bejegyzéseit is, aminek segítségével egy-egy könyvtárhoz, vagy képhez leíró szöveg rendelhető. Teszi ezt úgy, hogy ha van használja, ha pedig nincs, akkor egyszerűen nem jelenik meg semmi.

A plugin meghívása az alábbiak szerint történik:
[dovi-gallery <útvonal> <ONE|SUB|FOLDER> <sizexsize> <MAX=x>]
Ahol:

<útvonal> A WordPress főkönyvtárához képest meghatározott útvonal (pl.: galleries/demo), vagy URL cím (pl.: http://mydomain.com/galleries) Utóbbi esetben engedélyezni kell a távoli szerveren a könyvtár tallózását. (.htaccess: Options +Indexes) Az útvonal nevében nem lehet szóköz!
Nagyon fontos! Távoli könyvtár esetén nem lehet a könyvtárban index.htm, vagy index.html fájl, mert akkor a könyvtár lista helyett azt olvassa be a program, abban meg ugye kevés kép van.
ONE, SUB, vagy FOLDER A képek megjelenítésének módját határozza meg.
sizexsize
Pl.: 200×120
A képek megjelenítését általánosságban a plugin beállításainál lehet megadni, de a bélyegképek megjelenítésének méretét egyedileg felül lehet bírálni.
MAX=x Csak az első x számú képet jeleníti meg.

A példák a jobb oldali dobozban találhatóak.